İnşaat ve Emlak Genel Müdürlüğü

2018-2019 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI İÇİN DERS ZİLİ DİYARBAKIR'DA ÇALDI

2018-2019 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI İÇİN DERS ZİLİ DİYARBAKIR'DA ÇALDI

Avrupa Birliği tarafından finanse edilen ve Milli Eğitim Bakanlığı İnşaat ve Emlak Dairesi Başkanlığı tarafından uygulanmakta olan Kriz Zamanlarında Herkes için Eğitim I&II projeleri kapsamında Eğitim Öğretim Yılı Açılış Töreni gerçekleştirildi. Diyarbakır Kırklardağı Anadolu Lisesi'nde düzenlenen etkinlikte Eğitim Öğretim Yılı için zil çalındı. 

Açılış töreni İnşaat ve Emlak Dairesi Başkanımız Özcan Duman, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Elçi Müsteşarı Gabriel MUNUERA VINALS, KfW Ankara Ofisi Direktörü Frank BELLON, Diyarbakır Vali Yardımcısı Naci HELVACI, Yapı İşleri Daire Başkanımız Fatih Mehmet ORUÇ,  Yerel İdareciler, öğretmenler ve öğrencilerin katılımıyla düzenlendi.

 20-09-2018

"Kendini geliştirmeyen, eğitime önem vermeyen toplumlar ne yazık ki yıkılmaya yüz tutmuştur"

Konuşmasını yapmak için kürsüdeki yerini alan İnşaat ve Emlak Dairesi Başkanımız Özcan DUMAN konuşmasına "Üzülerek belirtmek isterim ki; Suriye'deki iç savaştan en çok etkilenen çocuklar olmuştur. Şiddet ortamına tanıklık eden çocukların hem bilişsel hem de psikolojik gelişimleri zarar görmüş ve başta eğitim olmak üzere birçok temel haklarına erişimde zorluklar yaşanmıştır" diyerek başladı.

Bireylerin yaşamlarını daha iyi sürdürebilmeleri ve yeni kuşaklara kültür birikimini aktarmak için en önemli araç; eğitimdir diyen DUMAN ; "Kendini geliştirmeyen, eğitime önem vermeyen toplumlar ne yazık ki yıkılmaya yüz tutmuştur. Bugün de ülkemizde eğitim alan çocuklar ülkelerinin geleceğini inşa edecek bireyler olacaktır" dedi.

Yapılan okullar hakkında da bilgi veren DUMAN ; "Kriz sonrasında oluşan göç kaynaklı acil eğitim talebini karşılamak amacıyla yapılan prefabrik okullarımız; hızlı yapım süresiyle uzun kullanım ömrüne sahiptir. Betonarme okullarımız ise 12 ayda yapımı tamamlanarak laboratuvar, spor salonları, kantin, rehberlik odaları, resim atölyeleri ve çok amaçlı salonlarıyla tüm çocuklarımızın sosyal ve bedensel aktiviteleri için imkanlar ve nitelikli öğrenme ortamları sunmaktadır. Kaliteli ses ve ısı yalıtımına sahip, afete karşı dirençli okullarımız; çocuklarımıza aidiyet duygusu veren bir çevre oluşturmaktadır" dedi.

Konuşmasına devam eden Özcan DUMAN Diyarbakır'a yaklaşık 90 Milyon Türk Lirası yatırım yapılacağını, hem Türk hem Suriyeli tüm çocukların faydalanabilecekleri okullar inşa edeceklerini söyledi.

Konuşmasını ; "Bugün açılışını yaptığımız eğitim öğretim sezonu her açıdan çocuklarımız için yeni bir dönemi ifade ediyor. Bizlerin bugün için en büyük mutluluğu, okullarımızı eğitim öğretim sezonuna yetiştirmek ve siz çocuklarımızın yüzlerindeki gülümsemeye ortak olmaktır" diyerek noktaladı.

20-09-2018

Diyarbakır Vali Yardımcısı Dr. Ahmet Naci HELVACI ise, Diyarbakır´da bu yıl 461 bin öğrencinin eğitim gördüğünü, kentte öğrencilerin en iyi eğitimi görmeleri adına Valilik ve kurumların özel bir çaba sarf ettiklerini belirtti. Politik sorunlar nedeniyle ülkelerini terk etmek zorunda kalan milyonlarca insanın Türkiye´de ağırlandığını hatırlatan Vali Yardımcısı HELVACI, "Bugün açılışında bulunduğumuz 90 milyon lira harcanarak yapılan projelerde AB ile çalışmaktan çok mutluyuz" dedi.

20-09-2018

 

"Bu inanılmaz bir başarı." 

Törende konuşan Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkan Yardımcısı Gabriel Munuera VİNALS da Türkiye´nin sığınmacı Suriyelilere gösterdiği ev sahipliğini takdir ettiğini söyledi.

VİNALS, Türkiye´nin Suriyeliler için büyük fedakarlık yaptığını vurgulayarak, şunları aktardı: "Türkiye´de kayıtlı sığınmacı 3,5 milyondan fazladır. Bunun yaklaşık bir milyonu okul çağındaki çocuklardan oluşuyor. Bu sayı da neredeyse Brüksel´in nüfusuna eşit. Milli Eğitim Bakanlığı en hızlı bir şekilde eğitim ihtiyaçlarını giderme yönünde çalışıyor. Bu takdire şayandır. 600 binden fazla Suriyeli çocuk Türkiye´de okula gidiyor. Bu inanılmaz bir başarı."

Halk oyunları ve öğrencilerin verdiği konserin ardından protokol, ilk ders zilini çaldı. Sınıfları gezerek öğrencilerle sohbet eden protokol üyeleri, öğrencilerin yanına oturarak hatıra fotoğrafı çektirdi.

20-09-201820-09-2018

Emniyet Mah. Gazeteci Yazar Muammer Yaşar Bostancı Cad. Milli Eğitim Bakanlığı Beşevler Kampüsü B Blok Beşevler Yenimahalle/ANKARA - Telefon Rehberi için tıklayınız

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.