İnşaat ve Emlak Genel Müdürlüğü

EĞİTİM ALTYAPISININ GÜÇLENDİRİLMESİ, KRİZ ZAMANLARINDA HERKES İÇİN EĞİTİM I, II & III VE TEMİZ ENERJİ VE ENERJİ VERİMLİLİĞİ ÖNLEMLERİ PROJELERİ 8. YÖNLENDİRME KOMİTESİ TOPLANDI

EĞİTİM ALTYAPISININ GÜÇLENDİRİLMESİ, KRİZ ZAMANLARINDA HERKES İÇİN EĞİTİM I, II & III VE TEMİZ ENERJİ VE ENERJİ VERİMLİLİĞİ ÖNLEMLERİ PROJELERİ 8. YÖNLENDİRME KOMİTESİ TOPLANDI

Yılda iki defa gerçekleştirdiğimiz, projelerimizin paydaşlarının bir araya geldiği ve uygulama süreçlerinin geliştirilmesi adına gündemdeki önemli hususların konuşulduğu Yönlendirme Komitesi Toplantısının geçtiğimiz hafta 8.'si Ankara'da düzenlendi.

Toplantı, Altyapı ve Enerji Verimliliği Önlemleri Projeleri olarak 2 oturumda hibrit olarak gerçekleştirildi. Sabah oturumunda Eğitim Altyapısının Güçlendirilmesi ve Kriz Zamanlarında Herkes İçin Eğitim I, II&III Projeleri, öğleden sonra ise Temiz Enerji ve Enerji Verimliliği Önlemleri Projesi toplantıları yapıldı.

Toplantılara Millî Eğitim Bakanlığı Bakan Yardımcısı Sayın Sadri ŞENSOY, İnşaat ve Emlak Genel Müdürü Umut GÜR, Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürü Ertuğrul KARALAR, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Türkiye'deki Mültecilere Mali Yardım Aracı Bölüm Başkanı Libor CHLAD, Program Koordinatörü İlhan GULTEKİN, Ekonomik ve Sosyal Kalkınma Bölümü Başkanı Angel GUTIERREZ HIDALGO, AB Güven Fonu - Takım Lideri Angela ATZORI, AB Güven Fonu - Finans ve Sözleşmeler Yöneticisi Stefano CACCİAMANI, KfW Ankara Ofis Direktörü Kirk MILDNER Kıdemli Proje Yöneticisi Nils MADENBACH, Kıdemli Proje Yöneticisi Sven HARTMANN, Kıdemli Proje Koordinatörü Jülide OĞUZ, Proje Yöneticisi Utku ÇİL, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı temsilcileri, elektrik dağıtım kurumları temsilcileri ve İnşaat Emlak Genel Müdürlüğü Proje Uygulama Birimi katılım gösterdi.

İki toplantı Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Sayın Sadri ŞENSOY yönetiminde, Dünya Bankası, KfW ve Avrupa Birliği temsilcilerinin açılış konuşmalarıyla başladı.  

Sabah oturumunda açılış konuşmasını yapan Dünya Bankası Kıdemli Afet Risk Yönetimi Uzmanı Salih Buğra ERDURMUŞ "Eğitim Altyapısının Güçlendirilmesi Projesine 2017 yılında başladık. İlk hedefimiz 57 okulu tamamlamaktı. Günümüz itibarıyla bu hedefimizi gerçekleştirmiş bulunuyoruz. 57 okulumuzun tamamı eğitim öğretime başlamış vaziyette. Bu kapsamda Millî Eğitim Bakanlığını tebrik etmek istiyoruz. Aynı zamanda bu süreçte desteklerini esirgemeyen Avrupa Birliğine de teşekkür ediyoruz" dedi.

Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Sayın Sadri ŞENSOY konuşmasında şunları aktardı: "Projelerimizde kullandığımız kaynağın göç sonrasında eğitim hizmetlerine olan talep artışının yaklaşık beşte birini karşıladığı bilinen bir gerçektir. Nasıl ki bizler çocuklarımızın geleceği için okullaşma, altyapı ve mesleki eğitim alanlarında daha fazlasını yapma gayreti gösteriyorsak uluslararası toplumun da bu alana daha fazla kaynak ayırmak için imkanlarını zorlamasını bekliyoruz" dedi.

Temmuz 2022 İtibarıyla 155 Okulumuzu Teslim Etmiş Bulunmaktayız

Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Sayın Sadri ŞENSOY, "Çocuklarımızı yeni okullarına kavuşturabilmek için inşaatlarımız durmadan devam etmektedir. Temmuz 2022 itibarıyla 155 okulumuzu teslim etmiş bulunmaktayız. İçinde bulunduğumuz koşullara rağmen pandemi sürecinin tamamında Proje Uygulama Birimindeki uzmanlarımızın çalışmalara bir gün bile ara vermediğini ve saha denetimlerinden inşaat faaliyetlerine kadar çalışmaların durmadığını belirtmek isterim" dedi.

Bazen Yer Bulamıyorsunuz, Dağı Delip Okul Yapıyorsunuz. Biz De Onu Yaptık 

İnşaat ve Emlak Genel Müdürü Umut GÜR yaptığı sunumda şunları kaydetti: "Sahada işler çok kolay değil. Yer bulmak önemli sıkıntılardan bir tanesi. Bazen bulamadığınızda dağı deliyorsunuz. Okul yapıyorsunuz. Biz de burada bunu yaptık. Bu binaların devamı da gelecek. Bunlar önemli ihtiyaçlar. Gerekirse yine dağı deleceğiz, okul yapacağız."

 3.000 Anaokulu, 40.000 Anasınıfı

Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Sayın Sadri ŞENSOY kapanış konuşmasında şunları kaydetti: "Bakanlığımızın en büyük projelerinden bir tanesi Temel Eğitimde 10.000 Okul Projesiydi. Bu proje kapsamında 3.000 Anaokulu 40.000 anasınıfı çalışması gündeme geldi. Bu çalışma da hızlı bir şekilde devam ediyor. Bakanlığımızın öncelikli konularından bir tanesi, dün zaten bir açıklama da yapıldı, ilk defa 7500 tane okul öncesi öğretmeni ataması yapılacak. Yine 1.200'e yakın sayıda sınıf öğretmeni ataması yapılacak. Dolayısıyla yeni süreçte anaokulu çalışmalarını oldukça önemsiyoruz. Bunun da sizler tarafından farkında olunması bizim için sevindirici bir durum. Ekonomik şartlarda ve tedarik süreçlerinde sıkıntı yaşanmadığı müddetçe biz bu projelerin bir an önce biteceğini düşünüyoruz. Gerek paydaşlarımız gerek Proje Uygulama Birimi süreçleri çok yakinen takip ediyorlar. Biz sizlerle çalışmaktan oldukça mutluyuz. Bu çalışmalarımızın da ilerleyen süreçte başarılı bir şekilde artarak ilerleyeceğini düşünüyoruz. Bakanlık olarak öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz adına bu projeye verilen destekleriniz adına tüm paydaşlarımıza çok teşekkür ediyoruz."

Tarafların konuşmaları ve sunumların ardından tüm projelerin gündemlerinden önemli hususların konuşulduğu 8. Yönlendirme Komitesi Toplantısı bir sonraki dönemde yeniden bir araya gelmek temennileriyle sona erdi.

06-07-202206-07-202206-07-202206-07-2022 06-07-2022

 

 

 

Emniyet Mah. Gazeteci Yazar Muammer Yaşar Bostancı Cad. Milli Eğitim Bakanlığı Beşevler Kampüsü B Blok Beşevler Yenimahalle/ANKARA - Telefon Rehberi için tıklayınız

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.