İnşaat ve Emlak Genel Müdürlüğü

EĞİTİM ALTYAPISININ GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ ATÖLYESİ ANKARA'DA DÜZENLENDİ

EĞİTİM ALTYAPISININ GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ ATÖLYESİ ANKARA'DA DÜZENLENDİ

Eğitim Altyapısının Güçlendirilmesi Projesi kapsamında İş Sağlığı ve Güvenliği Atölyesi Ankara'da düzenlendi. Etkinlik; Milli Eğitim Bakanlığı İnşaat ve Emlak Dairesi Başkanımız Umut GÜR, Yapı İşleri Daire Başkanımız Fatih Mehmet ORUÇ, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu temsilcisi İlhan GÜLTEKİN, Dünya Bankası'ndan Arzu URAZ, Salih Buğra ERDURMUŞ, müşavir ve müteahhit firmaların proje yöneticileri ve İSG uzmanları ile Proje Uygulama Biriminin katılımıyla gerçekleştirildi.

Sahadaki İSG uygulamalarını etkinleştirmek ve müşavir-müteahhit-İdare-Uluslararası Finans Kuruluşları ve fon sağlayıcı perspektifinden saha gözlemlerinin kapsamlı istişaresinin amaçlandığı atölye çalışması ile Milli Eğitim Bakanlığının İş Sağlığı ve Güvenliğine yönelik öncelikleri de katılımcılara aktarıldı.

09-01-2020Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Dünya Bankası yetkilisi Salih Buğra ERDURMUŞ konuşmasına projedeki işbirliği ve ortak hareket etmenin öneminden bahsederek başladı. ERDURMUŞ; "Proje Türkiye'deki mevzuatın İSG gerekliliklerini sağlarken aynı zamanda Dünya Bankası ve Avrupa Birliği'nin şartlarını sağlayarak yoluna devam ediyor. Fakat bu esnada bazı şeyleri dikkate alarak ilerlemek gerekiyor. Projemiz hibe anlaşması bu yılsonu itibariyle normal şartlar altında sona erecek. Müteahhit ve müşavirlerimize işlerin gerekli kalitede ve zamanında bitirilmesi gibi görevler düşüyor" dedi.

İşlerin zamanında bitirilmesinin iş sağlığı gibi şeylerden taviz verilmesini gerektirmediğini dile getiren ERDURMUŞ; "Projedeki arkadaşlarımızla beraber bir seneyi aşkın süredir şantiyede kontroller ve nokta denetimler yapıyoruz. Bu ziyaretler esnasında gördüğümüz bazı kötü uygulamalar var. Bu önerilerimizi Millî Eğitim Bakanlığıyla paylaşıyoruz fakat burada daha özel olarak bu konular nelerdir, daha iyi neler yapabiliriz, bir konuşma ortamı oluşturmayı hedefledik. İnşallah bu hedef doğrultusunda çalıştayımızı başarılı şekilde sonuçlandırırız" diyerek sözlerini noktaladı.

09-01-2020İnşaat ve Emlak Dairesi Başkanımız Umut GÜR konuşmasına yeni yıl dileklerini ileterek başladı. GÜR; "Projemizin bileşenlerinden en önemlisi ve en somut çıktısı okullarımızın inşasıdır. İş Sağlığı ve Güvenliği açısından birçok boyutuyla "Tehlikeli ve Çok Tehlikeli İşler" sınıflandırmasında yer alan inşaat sektörü düşünüldüğünde projemiz açısından önem taşıyan konulardan bir tanesi İş Sağlığı ve Güvenliğidir, İSG alanında beklentimiz her bir okulda emeği olan tüm çalışanların sağlığı ve iyi olma haline en ufak bir zarar gelmeden bu eserleri ülkemize kazandırmaktır." diyerek iş sağlığı ve güvenliğinin Milli Eğitim Bakanlığı açısından önemini vurguladı. İş Sağlığı ve Güvenliği alanında beklentilerinin çok net olduğunu dile getiren Umut GÜR; "Halihazırda sözleşmelerde, şartnamelerde, ilgili tüm mevzuatta hepsi yayınlanmış ve hepimizin önünde doküman üzerinde uymakta yükümlü olduğumuz birtakım hususlar var. Bizler bu konuyu mevzuatın yanında insan olarak da izliyoruz, tüm müteahhit ve müşavirlerimizden İSG alanında en üst seviye performans beklentimiz var. Aynı şekilde hibe sağlayıcı kuruluşlarımız ve yürütücü kuruluşlarımız, Avrupa Birliği, Dünya Bankası konuya desteklerini esirgemiyorlar. Projemizde İş Sağlığı ve Güvenliği konusunu nasıl daha ileriye götürebileceğimizi hep birlikte istişare ederek ilerleyeceğiz." diyerek sözlerini noktaladı.

09-01-2020

Avrupa Birliği Proje Yöneticisi İlhan Gültekin, Avrupa Birliği'nin iş güvenliği konusunda çok hassas olduğunu ve fon sağladıkları projeleri sıfır kazayla sonuçlandırmak istediklerinden bahsederek sözlerine başladı. Bu durum için neler yaptıklarını aktaran GÜLTEKİN; "Millî Eğitim Bakanlığıyla, Dünya Bankasıyla, Alman Kalkınma Bankasıyla birlikte saha ziyaretleri yapıyoruz. Bir fon veriyoruz ama acaba yaptığımız bu fon sahada nasıl işliyor, bizim iş güvenliği kriterlerimize uyuluyor mu, uyulmuyor mu sadece kâğıt üzerinde değil, sahada da görmek istiyoruz." dedi. İlhan GÜLTEKİN "Avrupa Birliği olarak İSG konusunda çok katıyız. Saha ziyaretlerimizde bazı gözlemlerimiz var. İSG ile ilgili tüm beklentilerimizi raporlarımıza yansıtıyoruz. İş güvenliği Türkiye Cumhuriyeti Anayasasında da belirlenmiş önemli bir konudur. İSG konusunda tüm müteahhit ve müşavirlerimizden azami dikkat bekliyoruz ve gerekli tüm iyileştirmeleri uygulamada görmek istiyoruz" diyerek sözlerini sonlandırdı.

2 gün süren etkinlikte, İş Sağlığı ve Güvenliği ile ilgili eğitim ve sunumlar yapıldı. Sunum yapan İSG uzmanları, iş kazası türleri ve iş kazası sıklık oranları hakkında bilgiler verdi. Kazaların nasıl en aza indirilebileceği, firmaların yaptığı hatalar, yapılması gerekenler, uyulması gereken kurallar ve yaptırımlarından bahsetti. Etkinlik, sunumların ardından yapılan soru cevaplar ve karşılıklı istişarelerin sonucunda hatıra fotoğraflarıyla sonlandırıldı.

09-01-202009-01-2020

Emniyet Mah. Gazeteci Yazar Muammer Yaşar Bostancı Cad. Milli Eğitim Bakanlığı Beşevler Kampüsü B Blok Beşevler Yenimahalle/ANKARA - Telefon Rehberi için tıklayınız

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.