İnşaat ve Emlak Genel Müdürlüğü

EĞİTİM ALTYAPISININ GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ YEREL BİLGİLENDİRME TOPLANTILARI ADANA VE HATAY’DA YAPILDI

EĞİTİM ALTYAPISININ GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ YEREL BİLGİLENDİRME TOPLANTILARI ADANA VE HATAY’DA YAPILDI

Avrupa Birliği desteği ve Dünya Bankası aracılığı ile Milli Eğitim Bakanlığı İnşaat ve Emlak Dairesi tarafından uygulanan Eğitim Altyapısının Güçlendirilmesi Projesi “Yerel Bilgilendirme Toplantıları” serisi Adana ve Hatay’da başladı.

Projeleri yereldeki hedef gruplara anlatıma amacı taşıyan toplantılarda; proje uygulama süreçlerinden inşa edilecek eğitim yapılarının özelliklerine, Çevre ve Sosyal yönetim Çerçevesinden proje iletişimine kadar birçok konuda detaylı bilgiler aktarılmıştır.

Toplantılara Valilik, Üniversite, il müdürlükleri, belediyeler, muhtarlıklar, inşa edilen okulların bulunduğu bölgedeki okul idareleri, Suriyeli öğrenciler koordinatörleri, Milli Eğitim Müdürlüklerinden çok sayıda temsilci katılım göstermiştir.

“Projemiz Adım Adım Hedeflerine Yürüyor.”

Yerel Bilgilendirme Toplantılarına katılan ve açılış konuşmalarını yapan Yapı İşleri Daire Başkanı Fatih Mehmet ORUÇ; her ne kadar projenin açılış programı 27 Eylül 2017’de yapılmış olsa da Ocak ayından beri faaliyetlerin planlı bir şekilde yürütülmekte olduğunun altını çizdi. 

 

Projede iletişim süreçlerinden inşaat işlerine, müşavirliklerden saha ziyaretlerine kadar birçok alanda çalışma yapıldığını belirten ORUÇ; “Tüm bunları yaparken motivasyonumuzu artıran en önemli konulardan birisi il düzeyinde Valilikler, İl Milli Eğitim Müdürlükleri, Kaymakamlıklar, AFAD, Suriye Koordinatörlerimiz, Okul idarelerimiz, Muhtarlarımız ve daha niceleri nezdinde oluşan işbirliği iklimidir.” dedi.

22-11-2017

 

“İl Düzeyindeki İşbirliği Başarıya Ulaşmak İçin Kilit Role Sahip”

 

Adana’da düzenlenen yerel bilgilendirme toplantısında konuşan Adana İl Milli Eğitim Müdürü Turan AKPINAR il düzeyinde Valilik koordinasyonunda kurumlar arası işbirliği ve projede çözüm odaklı yaklaşımın başarıya ulaşmak için kilit öneme sahip olduğunu vurguladı. AKPINAR ayrıca projenin pilot illerinden birisi olan Adana’nın betonarme yapıların inşası noktasında en önde olan il olduğunu ve arsa seçimlerinden müşavirlik süreçlerine kadar bir çok konunun tamamlandığını belirtti.

22-11-2017

 

“Eğitim Yatırımlarının Sosyal Etkisi Çok Yüksek”

 

Hatay’da düzenlenen yerel bilgilendirme toplantısında konuşan Hatay İl Milli Eğitim Müdürü Kemal KARAHAN ilk Suriyeli sığınmacı kafilesinin 30 nisan 2011’de Hatay’dan giriş yaptığını belirterek bölgedeki GKAS eğitim çağ nüfusuna bakıldığında ildeki okullarda yer alması gereken her dört öğrenciden birisinin GKAS çocuk ve gençler olması gerektiğini söyledi. Projede yapılan eğitim yatırımlarının maliyetinin yanında sosyal etkisinin çok yüksek olduğuna vurgu yapan KARAHAN eğitimin GKAS çocuk ve gençlerin geleceği için en önemli umut kaynağı olduğunu sözlerine ekledi.

22-11-2017

 

Proje kapsamında 12 ilde 56 betonarme eğitim tesisi inşası gerçekleştirilecek olmakla beraber bu tesislerin her türlü tefrişatının da sağlanması hedeflenmektedir. Uygulanan proje ile 56 eğitim tesisinde yaklaşık 40.000 öğrencilik ek kapasite oluşturulacaktır.

 

İletişim Stratejisi çerçevesinde planlanan “Yerel Bilgilendirme Toplantılarının” Adana ve Hatay’a ek olarak projenin uygulandığı Kahramanmaraş, Bursa, İzmir, Konya, Mersin ve Kilis’te yapılması planlanmaktadır.  

Emniyet Mah. Gazeteci Yazar Muammer Yaşar Bostancı Cad. Milli Eğitim Bakanlığı Beşevler Kampüsü B Blok Beşevler Yenimahalle/ANKARA - Telefon Rehberi için tıklayınız

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.