İnşaat ve Emlak Genel Müdürlüğü

EĞİTİM ALTYAPISININ GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ YEREL BİLGİLENDİRME TOPLANTILARI KONYA İLE DEVAM EDİYOR

EĞİTİM ALTYAPISININ GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ YEREL BİLGİLENDİRME TOPLANTILARI KONYA İLE DEVAM EDİYOR

Avrupa Birliği desteği ve Dünya Bankası aracılığı ile Milli Eğitim Bakanlığı İnşaat ve Emlak Dairesi tarafından uygulanan Eğitim Altyapısının Güçlendirilmesi Projesi “Yerel Bilgilendirme Toplantıları” serimiz Konya ile devam etti.

Projeleri yereldeki hedef gruplara anlatıma amacı taşıyan toplantılarda; okulların niteliğinden yapım programlarına, çevre ve sosyal yönetim çerçevesinden proje iletişimine kadar birçok konuda katılımcılara detaylı bilgi aktarıldı.

Toplantıya Vali Yardımcısı Mehmet USTA, Bakanlığımız İnşaat ve Emlak Dairesi Başkanı Özcan DUMAN, Yapı İşleri Daire Başkanı Fatih Mehmet ORUÇ, İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder GÜRSOY, muhtarlar, okul idareleri, yerel yönetimler ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

“Projelerimizin; Okul Yatırımlarının Yanında Sosyal Riski Azaltma ve Sosyal Uyum Perspektifi de Bulunmaktadır”

Yerel Bilgilendirme Toplantılarına katılan ve açılış konuşmalarını yapan İnşaat ve Emlak Dairesi Başkanı Özcan DUMAN; projenin artan mali destek ve yeni uygulama illeriyle birlikte başarıyla yürütüldüğünün altını çizdi. 

Ülkemizde mevcut durumda çağ nüfusu içinde değerlendirilen Geçici Koruma Altındaki Suriyelilerin nüfusunun yaklaşık 1 Milyon 100 Bin olduğunu söyleyen DUMAN; eğitimin her çocuğun temel hakkı olduğunu belirtti.  19 ilde inşa edilen 215 okulun sadece yatırımlardan ibaret olmadığını ve eğitimin sosyal riski azaltma işlevinin göz ardı edilmemesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Konya ilinde toplamda 88 Milyon TL’lik yatırımla 8 okulun inşa edileceği ve 192 derslikte yaklaşık 5.760 öğrencilik ek kapasite oluşturulacağı bilgisi de katılımcılara aktarıldı. Sahada yoğun bir çalışma yürütüldüğünü aktaran Özcan DUMAN “Yerelde bize destek olan baştaValiliğimiz olmak üzere, İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz, Hayırseverlerimiz, AFAD, Kaymakamlık ve Belediyelerimiz, Okul İdarelerimiz, Muhtarlıklarımız ve emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” diyerek sözlerini noktaladı.

 

 28-02-2018

“İllerimiz İle Güçlü İşbirliğimiz Projede Başarıya Giden Yolu Açıyor”

Toplantıda söz alan Proje direktörü Fatih Mehmet ORUÇ, projenin eğitim yatırımları, donanım ve teknik kapasite desteği olmak üzere temelde 3 bileşenden oluştuğunu ve özellikle uygulama sürecinde sahada il müdürlükleri ile işbirliğinin başarı için önemli bir adım olduğunun altını çizdi.

Arsa temin süreçleri neticesinde okul ihale işlemlerinin hızlıca sonlandırıldığını belirten ORUÇ Projenin öncelikli hedefinin uygulama takvimine uygun şekilde ve il müdürlükleri ile işbirliği halinde eğitim yapılarının hizmete alınması olduğunu vurguladı.

Konuşmasında hayırseverliğe de vurgu yapan Fatih Mehmet ORUÇ, Konya’da okul yapımı için arazisini bağışlayan Şerife HARMANKAYA hanımefendiye teşekkür ederek bu hareketin herkes için örnek olduğunu da sözlerine ekledi.

28-02-2018

“Okullarımız aynı zamanda çocuklarımızın kardeşlik bağlarını güçlendiriyor.”

Toplantıda konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder GÜRSOY “Kan ve gözyaşının uzun süredir hâkim olduğu Suriye’den ülkemize iltica etmiş kardeşlerimizin çocuklarına, hak ettikleri eğitim imkânını sunmanın, devlet ve milletimizin ele aldığı en öncelikli konularından biridir” diyerek bu alana vurgu yaptı. Ayrıca Konya genelinde 14.124 Suriyeli öğrencinin de halen eğitim aldığına dikkat çeken GÜRSOY, yeni çalışmaların yapılmakta olduğunu da ifade etti.

28-02-2018

Toplantıda ayrıca Suriye iç savaşından kaçarak ülkemize sığınan ilkokul 2. Sınıf öğrencisi Sare El-VAVİ’nin hikayesi de katılımcılar ile paylaşıldı. İç savaş sonrasında Türkiye’ye göçü ve yaşadıklarını anlatan küçük Sare, eğitim imkanlarına erişimi ile ilgili neler hissettiğini katılımcılar ile paylaştı.

 28-02-2018

Konya Yerel Bilgilendirme Toplantısı’nın öne çıkan yanlarından birisi de Meram- Yaylapınar’da bulunan arsasını okul yapılması için bağışlayan Şerife HARMANKAYA hanımefendiydi.

Proje kapsamında yapılacak okullardan birisinin halihazırda bu arsaya inşa edileceği toplantıda kendisi ile paylaşılırken; Şerife HARMANKAYA’ya Konya Vali Yardımcısı Mehmet USTA tarafından teşekkür plaketi takdim edildi.

28-02-2018

Uygulanan Kriz Zamanlarında Herkes İçin eğitim I&II ve Eğitim Altyapısının Güçlendirilmesi Projeleri kapsamında 473 Milyon Euroluk bir mali kaynakla 19 ilde 215 eğitim tesisi inşası gerçekleştirilecek olmakla beraber bu tesislerin her türlü tefrişatının da sağlanması hedeflenmektedir. Uygulanan projeler ile 215 eğitim tesisinde yaklaşık 153.000 öğrencilik ek kapasite oluşturulacaktır.

İletişim Stratejisi çerçevesinde planlanan “Yerel Bilgilendirme Toplantılarının” şimdiye kadar gerçekleştirilen 5 ile ek olarak projelerin uygulandığı İzmir, Mersin, Kilis, Kayseri, Mardin, Adıyaman, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır illerinde yapılması planlanmaktadır.  

 

 

 

Emniyet Mah. Gazeteci Yazar Muammer Yaşar Bostancı Cad. Milli Eğitim Bakanlığı Beşevler Kampüsü B Blok Beşevler Yenimahalle/ANKARA - Telefon Rehberi için tıklayınız

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.