İnşaat ve Emlak Genel Müdürlüğü

GEÇİCİ KORUMA ALTINDAKİ SURİYELİLER (GKAS) KAPSAMINDA YÜRÜTÜLEN PROJELER

Milli Eğitim Bakanlığı İnşaat ve Emlak Dairesi tarafından Avrupa birliği desteği ve Dünya Bankası ile Alman Kalkınma Bankası aracılığı ile “Eğitim Altyapısının Güçlendirilmesi” ve “Kriz Zamanlarında Herkes İçin Eğitim I&II” Projeleri uygulanmaktadır.

Projeler ile toplamda 473 Milyon Euro’luk bir fon kullanımı öngörülmekle beraber 19 ilde toplamda 215 okul yapılacaktır. Söz konusu okullar ile 5.100 yeni derslik ve 153.000 öğrencilik ek kapasite oluşturulacaktır.

28-09-2017

Fotoğraf: Kriz Zamanlarında Herkes İçin Eğitim I&II ile Eğitim Altyapısının Güçlendirilmesi projeleri “Ulusal Açılış Toplantısı” 27 Eylül 2017 - Ankara

Proje detayları ise şöyledir;

EĞİTİM ALTYAPISININ GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ

“Eğitim Altyapısının Güçlendirilmesi Projesi”, Avrupa Komisyonu tarafından oluşturulan Türkiye’deki Geçici Koruma Altındaki Suriyelilere (GKAS) Yönelik Avrupa Birliği (AB) Yardım Programı (FRIT) kapsamında Dünya Bankası aracılığıyla finanse edilmektedir.

Ocak 2017’de başlayan ve 36 ay sürmesi planlanan proje üç temel bileşenden oluşmaktadır.

Bileşen 1: Eğitim Altyapısı Yatırımlarının Desteklenmesi

Proje ile Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı ve Geçici Koruma Altındaki Suriyelilerin (GKAS) kullanımına yönelik eğitim yapıları inşa edilecek ve eğitim çağındaki daha fazla çocuk ve gencin eğitime erişimi sağlanacaktır. Aynı zamanda, inşa edilecek standartlara uygun, afete karşı dirençli ve modern yapılar öğrencilere öğrenme becerilerini olumlu yönde etkileyen öğrenme ortamları sunacaktır. Proje kapsamında 12 ilde 56 eğitim kurumu inşa edilecektir. Bu eğitim kurumları ile 1.344 derslikte yaklaşık 40.320 öğrencilik ek kapasite oluşturulacaktır.

Bileşen 2: Eğitim Ortamlarının Kalitesinin Artırılması

Eğitim ortamlarının iyileştirmesi yoluyla eğitim yapılarındaki iç ve dış mekanların kalitesinin artırılması projenin bir diğer bileşenidir.

Bu çerçevede okullara ekipman ve mobilya sağlanacaktır. Tüm sıra ve sandalyelerin yanı sıra, fen bilimleri ve teknik dersler için materyaller ve laboratuvarlar için ekipmanlar, dil laboratuvarları için malzemeler, spor malzemeleri ve bilgi teknolojileri alanında uygun ekipmanlar temin edilecektir.

Bileşen 3: Proje Yönetimi ve Altyapı Çalışmalarına Yönelik Teknik Kapasite Geliştirme

Eğitim Altyapısının Güçlendirilmesi Projesi Adana, Ankara, Bursa, Hatay, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kayseri, Kilis, Konya, Mersin, Osmaniye illerinde uygulanacaktır.

KRİZ ZAMANLARINDA HERKES İÇİN EĞİTİM I&II PROJELERİ

“Kriz Zamanlarında Herkes İçin Eğitim I&II Projeleri”, Avrupa Komisyonu tarafından oluşturulan Türkiye’deki Geçici Koruma Altındaki Suriyelilere (GKAS) Yönelik Avrupa Birliği (AB) Yardım Programı (FRIT) ve AB Güven Fonu (MADAD) kapsamında Alman Kalkınma Bankası aracılığıyla finanse edilmektedir.

Proje eğitim çağındaki Geçici Koruma Altındaki Suriyeli (GKAS) Nüfusunun %95’inin yaşadığı 19 ilde uygulanmaktadır. Projenin uygulama illeri Şanlıurfa, İstanbul, Hatay, Gaziantep, Adana, Mersin, Kilis, Kahramanmaraş, Ankara, Bursa, İzmir, Konya, Osmaniye, Diyarbakır, Mardin, Kayseri, Adıyaman, Kocaeli, Malatya’dır.

Uygulama illerinde 99 betonarme ve 60 prefabrik olmak üzere toplam 159 okul inşa edilecektir. İnşa edilecek okullar ile 3.756 derslikte yaklaşık 112.680 öğrencilik ek kapasite oluşturulacaktır. Kullanılacak proje bütçesi 323 Milyon Euro’dur. 

17-11-2017

Fotoğraf: Kriz Zamanlarında Herkes İçin Eğitim I&II Projeleri Prefabrik Eğitim Yapıları Temel Atma Töreni. 16 Kasım 2017 - Osmaniye

İnşa edilen yapılarda kaliteli eğitim verilmesi için gerekli tüm tefrişat ve malzeme de proje kapsamında tedarik edilecektir.

 

Emniyet Mah. Gazeteci Yazar Muammer Yaşar Bostancı Cad. Milli Eğitim Bakanlığı Beşevler Kampüsü B Blok Beşevler Yenimahalle/ANKARA - Telefon Rehberi için tıklayınız

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.