İnşaat ve Emlak Genel Müdürlüğü

KRİZ ZAMANLARINDA HERKES İÇİN EĞİTİM I&II PROJELERİ YEREL BİLGİLENDİRME TOPLANTISI KAYSERİ'DE GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

KRİZ ZAMANLARINDA HERKES İÇİN EĞİTİM I&II PROJELERİ YEREL BİLGİLENDİRME TOPLANTISI KAYSERİ'DE GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

Avrupa Birliği mali desteği ve Alman Kalkınma Bankası (KFW) aracılığıyla İnşaat ve Emlak Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülmekte olan Kriz Zamanlarında Herkes İçin Eğitim I&II Projeleri Yerel Bilgilendirme Toplantıları serisinin 12.si  Kayseri'de düzenlendi.

Toplantı Milli Eğitim Bakanlığı İnşaat ve Emlak Dairesi Başkanlığı Yapı İşleri Daire Başkanı Fatih Mehmet ORUÇ, Alman Kalkınma Bankası Proje Yöneticisi Jülide OĞUZ, AB Türkiye Delegasyonu Mülteciler İçin Mali Yardım Programı - Program Yöneticisi İlhan GÜLTEKİN, Kayseri İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, çok sayıda yerel idareci ve Proje Uygulama Biriminin katılımıyla gerçekleştirildi.

12-12-2018 

"Mazlumu kucaklama ve ona ev sahipliği yapmaya geçmişten alışık olan bir milletiz"

Konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelen Milli eğitim Bakanlığı İnşaat ve Emlak Dairesi Yapı İşleri Daire Başkanı Fatih Mehmet ORUÇ sözlerine "3,5 milyonun üzerinde bir mülteciyi ülkemizde misafir ediyoruz. Tabi biz geçmişten gelen medeniyet değerlerimiz ve insani nosyonlarımız gereği, mazlumun ve zulme uğrayanların yanında olma, mazlumu kucaklama ve ona ev sahipliği yapmaya geçmişten alışık olan bir milletiz. Dolayısıyla bu anlamda misafir etiğimiz Suriyelilerle hem mahallemizi hem şehrimizi hem okulumuzu hem hastanemizi, gerektiğinde ekmeğimizi bölüştük. Bu anlamda Kayseri hem İç Anadolu'nun dinamiklerinden hem de kültürel altyapı ve zenginlik açısından da medeniyet değerlerimizin, milli manevi değerlerimizin en yoğun şekilde yaşandığı illerden biri. Ev sahipliğini ve misafirperverliğini gösterdi" diyerek başladı.

Projenin 3 ana bileşeni olduğunu dile getiren ORUÇ; "Birincisi eğitim altyapısı üzerindeki baskıyı azaltmak, ikincisi eğitim altyapısında fiziki kalitenin artırılması, üçüncü ana bileşenimiz ise eğitim altyapısındaki teknik kapasitenin artırılması ve iş birliğinin geliştirilmesidir.  Yaptığımız okullarda en son ihtiyaç programlarına göre revize edilmiş projeler uyguluyoruz. Dolayısıyla sadece derslik değil, bunun yanında atölyeler, kütüphaneler, çok amaçlı salonlar, spor alanları gibi çocukların hem derslik anlamında ihtiyaçlarını karşılayacak, hem de sosyal ve kültürel anlamda gelişimlerini yakalayabilecekleri kaliteli eğitim ortamları oluşturmayı hedefliyoruz" diyerek konuşmasına devam etti.

Yapılacak yatırımlardan bahseden ORUÇ "Kayseri'ye yapacağımız 6 okulla ilimize 80 milyon liralık bir yatırımı da kazandıracağız. Bu projenin hayata geçmesi ve önümüzdeki dönemde okul öncesi eğitimde yapacağımız çalışmalar Kayseri'de eğitim altyapısını rahatlatma anlamında faydalı olacaktır" diyerek konuşmasını sonlandırdı.

12-12-2018 

"Eğitim, Türkiye´nin sunduğu en kıymetli imkânlardan birisidir"

Konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelen Alman Kalkınma Bankası Proje Yöneticisi Jülide OĞUZ sözlerine "Türkiye mültecilerin eğitimden sağlığa temel ihtiyaçlarını karşılamakta ve Suriyelilerin entegrasyonunu sağlamakta büyük çaba göstermekte ve özveride bulunmaktadır" diyerek başladı.  OĞUZ "Eğitim ise Türkiye´nin sunduğu en kıymetli imkânlardan birisidir. Türkiye ülkede yaşayan tüm mülteci çocukları okullaştırmayı hedeflediğini belirtmişti. Avrupa Birliği de Türkiye´ye bu hedefine erişimi konusunda destekleyeceğini taahhüt etmiştir. Bu amaçla Avrupa Birliği Kriz Zamanlarında Herkes için Eğitim I & II Projelerinin Millî Eğitim Bakanlığıyla yürütülmesi konusunda Alman Kalkınma Bankasını yetkilendirmiştir" diyerek sözlerine devam etti.

Alman Kalkınma Bankası Proje Yöneticisi OĞUZ sözlerini "Millî Eğitim Bakanlığı tarafından yürütülen bu proje kapsamında yaklaşık 160 okul inşa edilecek ve 100 bin civarında öğrenciye kaliteli eğitim ortamı sağlanacaktır. Hem Türk hem Suriyeli gençlere iyi bir gelecek sağlamak, sorumlu ve başarılı bireyler olmalarına katkıda bulunmak en büyük arzumuz" diyerek sonlandırdı.

12-12-2018 

Konuşmasını Yapmak üzere kürsüdeki yerini alan AB Türkiye Delegasyonu Mülteciler İçin Mali Yardım Programı - Program Yöneticisi İlhan GÜLTEKİN Türkiye'nin sarfettiği çabalardan bahsederek konuşmasına başladı. GÜLTEKİN, "Bildiğimiz gibi, 3,5 milyonun üzerinde sığınmacıya ev sahipliği yapıyor şu anda Türkiye ve bu yapılan yardımlar için Türkiye Cumhuriyeti çok büyük çabalar sarf etti ve bu çabalar tüm dünya ülkeleri tarafından da takdire şayan kabul edilmekte. Ayrıca şiddetten kaçan bir sığınmacı toplumu var, bu topluluğa yardım ediliyor" dedi.

GÜLTEKİN konuşmasını "2018-2019 yılları arasında da  3 milyarlık yardım daha öngörülüyor ki bu 3 milyarlık yardım da bu sene mart ayında komisyon kararıyla duyuruldu. Bunun 500 milyon avroluk kısmı Millî Eğitim Bakanlığının yapacağı projelere ayrıldı. 400 milyonu haziran ayında duyuruldu ve bu müjdeyi de burada vermek istiyorum, dünkü komisyon kararıyla da 100 milyon daha altyapı projelerine ayrıldı. Bunun da önümüzdeki yıl içerisinde planlamasını ve programlamasını yapacağız" diyerek sonlandırdı.

Program katılımcılardan gelen soru ve görüşler sonrasında çekilen hatıra fotoğraflarıyla sonlandırıldı.

Emniyet Mah. Gazeteci Yazar Muammer Yaşar Bostancı Cad. Milli Eğitim Bakanlığı Beşevler Kampüsü B Blok Beşevler Yenimahalle/ANKARA - Telefon Rehberi için tıklayınız

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.